‹Back

A network connection is required to play videos

Medicine   01:00

Hans Westerink

  • From Netherlands, Europe

 

Hans Westerink

Main aim of the charity

Stichting Energy4Finn zamelt geld in voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten in de hoop daarmee de ziekte te stoppen c.q. te stabiliseren en de kwaliteit van leven te verbeteren voor alle kinderen met deze ziekte en hun gezinnen. Zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst…en dit is onacceptabel! Stop energiestofwisselingsziekten Veel onderzoek nodig Hoe sneller, hoe beter Hoopvolle blik naar de toekomst

How the employee got involved and why

In 2015 kreeg mijn zoon Finn na 8 jaar zoeken naar de oorzaak van al zijn klachten de diagnose: energiestofwisselingsziekte. Dat het geen griepje was wisten we wel, maar dit is zo oneerlijk. Het is een progressieve ziekte, waarvan er ook nog veel soorten zijn. Er is nog geen medicijn en de gezondheid verander soms als een blad aan een boom. Zonder dat je daar enige grip op hebt. Als vader van Finn wil ik niet langs de zijlijn blijven staan. We gaan niet machteloos toekijken hoe de progressieve ziekte steeds meer van Finn afpakt. Wij blijven strijden voor onze zoon en ook voor alle andere kinderen met energiestofwisselingsziekte.

What work does the employee do for charity?

Helaas zijn er meer kinderen als Finn en ook kinderen met een ernstigere vorm, die geestelijke en lichamelijke beschadigingen hebben door deze rot ziekte. Energiestofwisselingsziekte kosten te veel kinderen het leven. Het maakt families kapot en dwingt broertjes en zusjes om snel op te groeien. Het is moeilijk en oneerlijk. Dit is de realiteit voor families die een kind hebben met energiestofwisselingsziekte. Elke dag….. Het zijn allemaal kinderen die recht hebben op een toekomst, daarom moet dat medicijn er komen. En daar is veel onderzoek en geld voor nodig. Hoe het verder zal gaan met Finn zijn gezondheid kan niemand zeggen. We omarmen de hoop dat het goed met hem blijft gaan. Al zien we bij lotgenoten om ons heen dat het zomaar ineens kan veranderen. Finn weet dat het leven niet altijd even makkelijk is, dat er slechte dagen en goede dagen zijn. Maar hij laat zich daardoor niet belemmeren om te genieten en te vertrouwen op zijn eigen innerlijke kracht. Als je Finn vraagt hoe gaat het, dan is het antwoord altijd Goed met vaak zijn duim omhoog erbij. Ons grote voorbeeld is Finn, positief vooruitkijken en genieten van elke dag met een duimpje omhoog!

 
Big hearts change the world Big hearts change the world

We're sorry

We're sorry

Internet Explorer is not supported
We're sorry, but Internet Explorer doesn't support this website. Please use another browser to find out all about the incredible work that DHL's Got Heart is doing.
Internet Explorer is not supported