Kris  POELMANS

  • From Belgium, Europe

 

Kris  POELMANS

Main aim of the charity

Wij bouwen een weeshuis voor 20 jongens en 20 meisjes. Eens het weeshuis instapklaar is, begint het pas! Personeel, schoolkosten, kosten om in de levensbehoeften te kunnen voorzien, medische kosten… voor onze kinderen! Hiervoor blijven wij ons maximaal inzetten maar doen wij ook beroep op meters en peters voor onze kinderen die voor een minimum maandbijdrage hen zoveel mogelijk de kans bieden hen te ontplooien tot mooie mensen met een basis om verder vooruit te komen eens ze op eigen benen staan.

How the employee got involved and why

In juni 2016 richtten we de feitelijke vereniging – ondertussen vzw - “Sweet Children’s Hope Foundation” op met één droom: een weeshuis bouwen in Kenia. Als je beseft dat voor de kinderen die we willen huisvesten “dit” hun enige redding is, of in de goot sterven, dan is er geen enkele aarzeling om met dit project voor ALLES te gaan! Omdat jongens en meisjes er wettelijk tien meter uit mekaar moeten blijven om te slapen werden er twee blokken zo gebouwd dat er telkens plaats is voor 20 kinderen in elke slaapzaal. Als we na deze realisatie ooit over voldoende middelen kunnen beschikken is er altijd de mogelijkheid om uit te breiden… De afgelopen twee jaar werd er al fantastisch werk verricht. Van de eerste steenlegging in januari 2017 tot eind 2018 staat iedereen versteld hoe men met verenigde krachten al tot een prachtig bouwwerk is geraakt. In 2019 zijn we met de binnenafwerking gestart ….

What work does the employee do for charity?

Met een team van vrijwilligers worden jaarlijks evenementen zoals de mosselsouper, spaghettidagen, benefietviswedstrijden, quiz, brunch, verkoop van eigen bereide confituur, wafels, deelname aan plaatselijke avondmarkten, …. georganiseerd om deze droom te kunnen verwezenlijken!

 
Big hearts change the world Big hearts change the world

We're sorry

We're sorry

Internet Explorer is not supported
We're sorry, but Internet Explorer doesn't support this website. Please use another browser to find out all about the incredible work that DHL's Got Heart is doing.
Internet Explorer is not supported